top of page

Kujdesi për Macet

Ushqimi

 • Essentialshtë thelbësore për shëndetin e një mace që të ushqehet me një dietë aminoacidesh, të balancuar siç duhet dhe të përcaktohet për moshën e maceve ose koteleve

 • Trajtimet duhet të jenë të rralla dhe të mos përfshijnë më shumë se 10% të marrjes së ushqimit

 • Ndryshoni ujin çdo ditë dhe pastroni tasat në baza ditore

 • Nëse ka probleme shëndetësore, të tilla si diarre, kapsllëk, të vjella, letargji, çojeni kafshën tuaj urgjentisht veterinerit

 • Asnjëherë mos e ushqeni macen tuaj me produktet e mëposhtme, me bazë maja, çokollatë, qepë, hudhër, presh, fiston, produkte të qumështit, kafe, rrush, agrume, mish të papërpunuar dhe të pa zier, kufizoni marrjen e kripës

Feeding Newborn Kitten

Strehimi 

 • Macet, si njerëzit, nuk janë të afta të përballojnë temperaturat ekstreme. Sigurohuni që macja juaj të mos jetë jashtë në nxehtësi ekstreme ose mot të ftohtë. Macet rrezikojnë mbinxehje, dehidratim, hipotermi ose ngrirje

 • Mos i lini macet jashtë dhe pa mbikëqyrje. Ata rrezikojnë lëndime dhe vdekje nga qentë, rakunët dhe kafshët e tjera

 • Keni zona të caktuara ku macja mund të ndihet e sigurt dhe e relaksuar, me shtrat dhe lodra të rehatshme

Cat Sleeping

Shëndeti

 • Sigurohuni që të vaksinoni macen tuaj çdo vit dhe sipas nevojës

 • Macet duhen të sterilizohen, mundësisht në moshën  afer 5-muajshe

 • Kujdesi rutinë dhe kontrollet vjetore veterinare janë thelbësore për shëndetin e një mace

 • Njihni mirë macen tuaj; letargji, shqetësime, mungesë oreksi janë të gjitha disa simptoma që duhen kontrolluar

 • Mos i jepni ilaçe një mace nëse nuk është përshkruar nga një veteriner. Ndiqni gjithmonë udhëzimet

Visit to the Vet
bottom of page